Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Φίλες και φίλοι, μέλη και συνεργάτες του Μορφωτικού Ομίλου.

Ο δρόμος της πορείας μας είναι μακρύς και δύσκολος. Η εποχή, ο κόσμος , η ζωή μέσα στις μεγαλουπόλεις είναι πια γεμάτη καταχνιά, αγωνία, μοναξιά και πανικό αντί χαρά, ευαισθησία και αγάπη.
Πνίγεται η σκέψη, πονά η καρδιά, μαυρίζει η ψυχή, βαραίνουν τα βήματα της καθημερινότητας με τα δύσκολα προβλήματα.
Πολλές από τις ελπίδες μας δύσκολα βρίσκουν το δρόμο τους.
Μέσα σε τούτα τα δύσκολα κι αντίθετα στοιχεία προς την ευζωία αναζητούμε διεξόδους, προσπαθούμε να κρατηθούμε ακέραιοι, ζωντανοί, αλύγιστοι και αφοσιωμένοι στο ιδανικό που εκφράζεται και υπηρετείται μέσα από τη Τέχνη.

Πλησιάζοντας τα πενήντα χρόνια λειτουργίας του ο Μορφωτικός όμιλος Πετρούπολης αυτό είχε και θα συνεχίσει να έχει ως στόχο, να διαβεί, όση προσπάθεια κι αν χρειαστεί, αυτή την οδυνηρή πορεία που κάθε φορά μας φέρνει αντίκρυ στα μεγάλα ερωτήματα για την έννοια της ζωής, ετούτο το ανεπανάληπτο μεγαλείο της δημιουργίας με τις ανθρώπινες αξίες της.

Όπως οι αξιότιμοι προκάτοχοι του Μορφωτικού, από τα προεδρεία μέχρι τα μέλη του που κράτησαν και συντήρησαν με νοικοκυροσύνη τον όμιλο, θα συνεχίσουμε κι εμείς τη δική μας πορεία μένοντας εξίσου δυνατοί, τίμιοι, αγέρωχοι και ονειροπόλοι.

Μόνοι όμως δεν θα μπορέσουμε να είμαστε δυνατοί και δημιουργικοί, αν δεν υπάρχει από εσάς, τα ίδια τα μέλη, η άμεση εποικοδομητική ενεργή συμπαράσταση ώστε μαζί να προχωρήσουμε ένα βήμα προς το μέλλον.

Όλοι μαζί, με σεβασμό κι αξιοπρέπεια μέσα από την Τέχνη θα βαδίσουμε ενάντια στην ισοπεδωτική μοναξιά και τη συντριβή του ανθρώπου.
Πάντως το πρώτο βήμα το έκανε ο Μορφωτικός στο διαδίκτυο.
Άνοιξε μια σελίδα blog με διεύθυνση: http://morfotikospetroupolis.blogspot.com

Επισκεφθείτε τη σελίδα, διαβάστε άρθρα – επικοινωνήστε μαζί μας.